Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa 147селе мина в авариен режим заради датчик
Collapse
X
-
Comment
-
разплетох всички кабеляци до буксата на екуто и никъде няма прекъснато единственото място което остана е на входа на купето има няква гума там и няма мърдане от педала взех цветовете на кабелите и намерих 5 от тях към буксата но един липсва явно не е същия цвят интересното е че беше гнусно омотана цялата инсталация с изолирбанд и отгоре тук таме с шлаух гофре и някъде с платнен изолирбанд, качвам снимки на една незнайна бяла букса дето никъде не влиза и е изпонарязана половината и облепена с изолирбанд както и една букса дето не разбрах каква и е дейноста
---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:43 ----------
всъщност нямам снимката на незнайната черна букса дето върви с буксата към екуто, ако някой знае да каже за какво е, за да знам и азAlfa 147 Selespeed---> красавица
Comment
-
Гледай тук и виж дали ти съответстват кабелите по цветове и номера на пинове:
Шестият кабел, който ти се губи, вероятно е този който е свързан заедно с един от пиновете на дебитомера (черен с виолетова ивица).
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ако питаш за бялата правоъгълна букса на последната снимка - това е букса от алармена система. Не оригинална, а допълнително монтирана и няма общо с проблема ти.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Не скицата, която дадох по-горе до номерата на пиновете са отбелязани цветовете (с по 2 букви):
съпостави буквените комбинации с таблицата за цветовете и виж дали всичко съответства.
GR - жълто с червена ивица
AN - светло синьо с черна ивица
MB - кафяво с бяла ивица
MN - кафяво с черна ивица
HB - сиво с бяла ивица
NZ - черно с виолетова ивицаLast edited by ecotronic; d.m.y г., 21:54.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от krissr Покажи съобщениеразплетох всички кабеляци до буксата на екуто и никъде няма прекъснато единственото място което остана е на входа на купето има няква гума там и няма мърдане от педала взех цветовете на кабелите и намерих 5 от тях към буксата но един липсва явно не е същия цвят интересното е че беше гнусно омотана цялата инсталация с изолирбанд и отгоре тук таме с шлаух гофре и някъде с платнен изолирбанд, качвам снимки на една незнайна бяла букса дето никъде не влиза и е изпонарязана половината и облепена с изолирбанд както и една букса дето не разбрах каква и е дейноста
---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:43 ----------
всъщност нямам снимката на незнайната черна букса дето върви с буксата към екуто, ако някой знае да каже за какво е, за да знам и азAlfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от krissr Покажи съобщениемерси илко
екотроник прав си за кабела точно той се губи, а в тая таблица която ми даваш е само за цветовете като гледам и не разбрах какво да гледам по нея точно
И на това 5-то краче на педала какво измери с волтмера?Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Comment
-
тия кабели аз ги разплетох така
илко като натисна газта изскача грешка за дебитомера на мултиекускана изтривам я натискам пак газ и пак изскача не съм мерил волтажа на 5то краче
---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:43 ----------
утре продължавам с превързване и тва еAlfa 147 Selespeed---> красавица
Comment
-
Не го разбирай като обида или подигравка, но мисля че няма да се справиш сам с ремонта. Не заради несръчност, а заради липса на теоритична подготовка.
Ако пък успееш, ще бъде плод повече на случайност или късмет.
Успех ти пожелавам все пак.
П.П. Да ти помогна все пак с някаква насока - тръгни от 25 краче на компа по кабела - някъде има запресован кабела за други два в шлаух.
Твърде вероятно там е изгнил кабела.Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 23:12.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от krissr Покажи съобщениетия кабели аз ги разплетох така
илко като натисна газта изскача грешка за дебитомера на мултиекускана изтривам я натискам пак газ и пак изскача не съм мерил волтажа на 5то краче
---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:43 ----------
утре продължавам с превързване и тва еAlfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
така
всички връзки са наред няма прекъсвания по никой кабел---> при буксата вместо 24 е номер 25 вместо 7 е 10 и т.н. с някои изключения, случайно го мернах след като разглобих буксата и видях как на 10 пина има примерно 6 кабела другото са декоративни. Проблеми с комуникацията няма. Екуто ли е проблема или педала, че и педала на мегапартс....Alfa 147 Selespeed---> красавица
Comment
Comment